onsdag 7 oktober 2009

Tårtfyllningar

Apelsinmousse
av JFL | Fre 18 aug 2006 13:26
apelsinmousse:
3dl grädde
3msk strösocker
4msk koncentrerad apelsinjucie
2äggvitor

vispa äggvitorna till hårt skum
vispa grädden till hälften & blanda i socker & jucie fortsätt vispa grädden hårt.
blanda försiktigt ner äggvitan i grädden
låt stå i kylen ca 2 timmar.



Yttligare ett recept på Tobleronemousse
av JFL | Tors 29 jun 2006 11:36
Jag gjorde den här tobleronemoussen och den blev jättegod!!

Vit tobleronemousse
300 g vit toblerone
2 ägg
3 dl vispgrädde obs.

Hacka tobleronen och lägg ner i en skål, placera skålen över ett hett vattenbad, se till att badet inte kokar. Smält tobleronen, rör om lite då och då. Tag upp skålen och rör ner äggen, blanda väl och låt svalna något. Vispa grädden och vänd ner i tobleronemassan med varsam hand. Häll upp i en skål och ställ kallt i ca 3 timmar. Skeda upp moussen med varmvattendoppade skedar. Servera gärna en mörk chokladtryffelsås och ett fat med exotiska frukter till. "http://www.radiomatch.com/kalmar/m orgonklubben/morgonklubben.htm


Hallon - eller jordgubbsmousse
av JFL | Tis 18 apr 2006 18:28
450g hallon eller jordgubbar. (Ca 1 liter.)
3 msk pressad citronsaft
4 blad gelantin
1 äggvita
1 dl socker
1 ½ dl vispgrädde

1. Lägg gelantinet i blöt i kallt vatten.
2. Mosa bären och passera genom en sikt för att få en slät mousse. Vill man ha bitar i så hoppar man över detta.
3. Ha i 2 tsk citronsaft.
4. Vispa äggvita, socker och 1 tsk citronsaft till en riktig fluffig smet.
5. Vispa grädden inte allt för hårt.
6. Ta upp gelantinet och smält försiktigt i en kastrull tills de lösts upp helt.
7. Rör ner gelantinet i bärpurén.
8. Rör ner purén i äggviteblandningen och blanda till en slät smet.
9. Blanda till sist ner grädden i stora luftiga tag.
10. Nu ska moussen stå i två timmar i kylen tills den har stelnat innan man kan fylla en tårta.

Jag tror att jag fick med allt....

Lycka till!
/FruJ


Päronmousse
av JFL | Tors 5 jul 2007 09:43
Päronmousse
ca 500 g konserverade päron
3dl grädde
3 msk socker
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk gelatinpulver/4 blad gelatin (Kan dock vara idé att ta nåt blad till för det blev liiite löst)
Päronessens
Grön färg

Vispa grädden med socker och vaniljsocker. Mixa päronen till en slät gegga. Smält gelatinet med ett par-tre matskedar av pärongeggan. Tillsätt några droppar (jag hade kanske 9-10 droppar) essens i den kalla pärongeggan och häll sedan tillbaka den del med gelatin. Häll i hela geggan i grädden tillsammans med så mycket färg du vill ha och rör ihop moussen. Blir ganska söt, man kan säkert minska en del på sockret och/eller vaniljsockret om man inte vill ha den fullt så söt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar