torsdag 8 oktober 2009

Bearnaisesås

6 st ägg
500 gr smör
En kvist dragon eller dragon i vinäger ( finns på burk
8 st vitpepparkorn
4 charlottenlökar
persilja
1/2 dl vinäger
1 dl vatten

Bearnaisesås:
Man tager en ordentlig klick med smör (och då menar jag ordentlig!) som får smälta på svag värme.
Dra bort från plattan, men håll varmt. Sen för att få den goda dragonsmaken tar man dragon,
finhackad schalottenlök, vitpeppar, vinäger och vatten.
Koka ihop detta så det reduceras till hälften ungefär.
Sila ner detta i en ny kastrull som står i ett vattenbad.
Vispa ner 6 äggulor tills såsen tjocknar.
Ta bort kastrullen ur vattenbadet och strila sakta ner det smälta smöret under vispning.
Hacka i lite persilja och dragon, plus salt och vitpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar