onsdag 7 oktober 2009

Havrerutor med nougat

Tid: ca 40 minuter varav 10 minuter i ugnen och 20 i kylen.

150 g smör eller margarin 200 g
4½ dl havregryn 6½ dl
1 msk vetemjöl 1½ msk
1½ tsk bakpulver 2½ tsk
1 dl socker 1½ dl
2 tsk vaniljsocker 3 tsk
2 msk ljus sirap 3 msk
Glasera med 100 g mjuk nougat 150 g

Smält matfettet.
Blanda samman havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och sirap i en skål.
Tillsätt matfetten. Rör om . Bred ut smeten i en smord långpanna 20*30 cm.
Grädda kakan på galler nedre ugnsfalsen i 200º ca 10 minuter. Skiva nougaten tunt lager ovanpå den heta kakan så att nougaten smälter. Skär kakan i rutor. Låt gärna stå ca 0 minuter i kylskåp så att nougaten hinner stelan innan kakan serveras.
”Baka gärna dubbl sata”
Rutorna går att frysa.
Hållbarhet ca i 3 månader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar