onsdag 7 oktober 2009

Hemlagade hamburgare med hembakat bröd

Ingredienser
700 gr ytterlår
2 st gula lökar
2 ägg
1 dl ströbröd
1 msk fransk senap
1 msk cognac
1 dl vispgrädde
salt
peppar
chilipulver

Gör så här
1. Finmal köttet. Hacka löken fint och sautera i pannan tills den mjuknar.
2. Lägg färsen i en skål och blanda med de övriga ingredienserna. Smaka av med chilin, salt och peppar. Blanda färsen till en slät massa och forma till 2 cm tjocka och 12-15 cm runda hamburgare.



Ingredienser
0.5 pkt jäst
12 dl vatten
2 msk havssalt
6 dl vetemjöl

Gör så här
1. Lös upp jästen i saltet, och lite av det ljumna vattnet.
2. Häll sedan i allt mjöl och det resterande ljumna vattnet.
3. Blanda runt degen tills den blir genomarbetad . Obs, degen skall vara
4. Kladdig. Låt sedan degen jäsa under täcke på en varm plats i 2 timmar.
5. Häll upp degen på ett rikligt mjölat bord. Forma degen utan att knåda den
6. Till en avlång "limpa". Dela upp degen till lagom stora bitar (ung. samma storlek som en hamburgare)
7. Doppa bullarnas snittyta i en mjöl, sesam och flingsaltblandning Låt jäsa en 30-40 min till på plåten.
8. Grädda i ugnens mitt i ca:10 minuter. Häll i en 1/2 kaffekopp med vatten under gräddning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar