onsdag 7 oktober 2009

Banankaka

1 kaka
Ingredienser
1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 mogna bananer
2 ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
50 g valnötskärnor

smör och ströbröd till formen

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
3. Mixa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
5. Fyll en smord och bröad 24 cm i diameters kakform med löstagbara kanter.
6. Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar