1 kg kalla kokta potatisar
1 stort ägg
2½ dl vetemjöl
¾ tsk salt
3 rås potatisar
Fyllning:
500g rimmat fläsk sidfläsk
1 stor gul lök
1 krm finkrossad kryddpeppar
Mosa eller pressa potatisen i en bunke
Tärna fläsket smått, finhacka löken. Bryn fläsket i en stekpanna, fett behövs inte tillsättas.
Krydda med pappar och låt fyllningen svalna.
Vispa upp ägget och blanda snabbt ner det i potatisen med mjöl och salt. Finriv den råa potatisarna och häll i. Fördela hälften av smeten i smort ugnsform, ca 2 liter. Lägg fyllningen jämt ovanpå och täck med resten av potatismoset.
Grädda ca 35 minuter i 200 grader.
Servera med lingon och grädde.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar