onsdag 7 oktober 2009

Kolosala kroppkaka

1 kg kalla kokta potatisar
1 stort ägg
2½ dl vetemjöl
¾ tsk salt
3 rås potatisar

Fyllning:
500g rimmat fläsk sidfläsk
1 stor gul lök
1 krm finkrossad kryddpeppar

Mosa eller pressa potatisen i en bunke

Tärna fläsket smått, finhacka löken. Bryn fläsket i en stekpanna, fett behövs inte tillsättas.
Krydda med pappar och låt fyllningen svalna.

Vispa upp ägget och blanda snabbt ner det i potatisen med mjöl och salt. Finriv den råa potatisarna och häll i. Fördela hälften av smeten i smort ugnsform, ca 2 liter. Lägg fyllningen jämt ovanpå och täck med resten av potatismoset.

Grädda ca 35 minuter i 200 grader.
Servera med lingon och grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar